Apartmaji in sobe Ramar

Aktivnosti

O kraju:

Straža in Vavta vas sta naselji v občini Straža, skozi kateri se leno vijuga, pod jezom pa živahno peni in hiti v dalje ena najlepših rek Slovenije, smaragdna Krka. Nad njima se dviguje kot sveti oltar podolgovata z bukvijo porasla gora z vrhom Srobotnik, v vznožju ovita z vinogradi in posejana z vabljivimi zidanicami.

Obe omenjeni vasici sta le 8 km oddaljeni od Novega mesta, kulturno izredno bogatega središča Dolenjske, in 4 km od Dolenjskih Toplic, zdraviliščem z notranjimi bazeni in zunanjim bazenom tople vode ter naravnimi in zgodovinskimi vrednotami prostranih roških gozdov.

V Vavti vasi in Straži si prosti časi lahko popestrite s kolesarjenjem ali sprehodi po pohodniških poteh Straškega hriba, z enkratnim, nepozabnim pogledom na vinograde, bližnje vasice pomirjujočega podeželje ter zeleno lepotico, ki neubranljivo vabi k sebi ribiče, ljubitelje čolnarjenja ali plavanja v poletnih dneh.
Vse to ali tisto, kar vas privlači, sprošča, vam vrača življenjsko svežino lahko doživite ob njej in v njeni okolici. Dopustovanje pri nas, vam bo ostalo nepozabno.
Vse informacije o možnih aktivnostih si lahko ogledate na spletni strani občine Straža.